Багамські острови підраховують збитки після урагану «Доріан». Загинули 7 осіб

«Попередній офіційний підрахунок втрат після урагану «Доріан» вказує, що загинули семеро людей», – заявив прем’єр-міністр Багамських островів Хьюберт Мінніс. «Однак ви повинні брати до уваги, що кількість загиблих може бути і більшою», – додав він. Ураган наближається до мису Канаверал, штат Флорида.
«Швидкість вітру на даний час не перевищує 175 км на годину»,- повідомляє Національний центр ураганів США (NHC).
Прем’єр-міністр Мінніс, який у вівторок пролітав над островом Абако і має намір таким же чином оцінити збиток, нанесений острову Гранд-Багами, повідомив журналістам, що «майже 60 відсотків будівель в місті Марш-Харбор, розташованому на острові Абако, були зруйновані». «Одне з сіл, розташованих біля цього п’ятитисячного міста, було буквально стерте з лиця землі»,- додав він.
«Доріан» шаленів над Багамами в неділю ввечері, зупиняючись на островах годинами. Безперервний вітер перевищував 290 км/год, а пориви були навіть 350 км/год. Штормові хвилі досягали висоти більше 7 метрів. Стихія спричинила сильні повені. Втрати величезні. Близько 13000 будинків були пошкоджені або повністю зруйновані.
«Ми є свідками історичної трагедії»,- сказав Хьюберт Мінніс.
За даними NHC, «Доріан» буде втрачати силу, повільно просуваючись до Флориди. У вівторок Національний центр ураганів заявив, що на даний час він класифікується як ураган другої категорії за п’ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона.