Прем’єр-міністр Великобританії і наслідний принц подякували службу охорони здоров’я

Вчора прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і наслідний принц Чарльз високо оцінили заслугу тих, хто працює в Національній службі охорони здоров’я (NHS), якій виповнилося 72 роки з моменту створення.

І Джонсон, і принц Чарльз, які перехворіли на COVID-19, підкреслювали, наскільки вони пишаються тим, як служба справлялася зі своїми завданнями під час пандемії коронавіруса. У своєму привітанні працівникам охорони здоров’я прем’єр-міністр Великобританії зазначив, що вони, безсумнівно, врятували йому життя.

Національна служба охорони здоров’я булао заснована 5 липня 1948 року Анаріной Бевон, тодішнім міністром охорони здоров’я в уряді лейбористів. Він сказав, що служба повинна надавати безкоштовний доступ до медичної допомоги та лікування на основі клінічних потреб, а не фінансових коштів.

У своєму зверненні принц Чарльз підкреслив самовідданість медиків, яка забезпечувала стаціонарне лікування понад 100 000 пацієнтів з COVID-19. Він зазначив, що йому пощастило пережити хворобу з легкими симптомами і без госпіталізації. «Всім вам, хто працював з віддачею під час цієї небезпечної ситуації, я хочу сказати, що ви були нашим щитом, ваші руки підтримували нас. Це привід для глибокої вдячності і істинної гордості »,- сказав британський спадкоємець престолу.