Тихоокеанське вогненне кільце знову дало про себе знати. «Все запанікували»

У четвер за місцевим часом в східній Індонезії стався землетрус магнітудою 6,8. Американський геофізичний інститут (USGS) запевнив, що небезпеки хвиль цунамі немає. Однак удари такої величини можуть завдати значних матеріальних збитків.
За даними USGS, епіцентр поштовхів знаходився в 37 км на північний схід від Амбона, на острові Серам, в провінції Малуку, на глибині 29 км.
«Я спав зі своєю сім’єю, коли раптом весь будинок затремтів. Це було дійсно сильний землетрус. Ми вибігли на вулицю, наші сусіди зробили те ж саме. Всі запанікували»,- повідомив по телефону один з жителів Амбона журналістам.
Індонезія є архіпелагом з 17000 островів і острівців. Вона розташована на стику трьох тектонічних плит – Індо-Тихоокеанської, Австралійської і Євразійської і особливо вразлива для сильних землетрусів. В Індонезії понад 100 вулканів.
Країна є частиною Тихоокеанського вогняного кільця, що характеризується високою вулканічною та тектонічної активністю.
В результаті катастрофічного землетрусу магнітудою 9,1, який стався в Індійському океані в грудні 2004 року, загинуло більше 220000 осіб, в тому числі 170000 в Індонезії.