Хунта в Гвінеї заборонила міністрам залишати країну

“Представники хунти, яка влаштувала військовий переворот в Гвінеї минулого тижня, заборонили урядовцям залишати країну”, – повідомляє Deutsche Welle.

Хунта заявила, що губернатори будуть замінені регіональними командирами. Військові також ввели нічну комендантську годину і розпорядилися про розпуск Національних зборів. Про це повідомив командувач спецпідрозділом Мамаду Думбуя.

У столиці Гвінеї Конакрі понеділок був відносно спокійним. Незважаючи на повідомлення про спонтанні перестрілки в нічний час, військові заявили, що ситуація в цілому знаходиться під контролем. Рух відновився, і кілька магазинів знову відкрилися навколо головного адміністративного району Калум в Конакрі.

Військові викликали в понеділок колишніх правителів на збори, відсутність на яких розцінювалася, як акт повстання проти хунти. Мета – сформувати уряд єдності.

Створений хунтою комітет запевнив економічних і фінансових партнерів, що зобов’язання будуть виконані. Він також пообіцяв, що проти колишнього уряду не буде «полювання на відьом».

ЕКОВАС (Економічне співтовариство країн Західної Африки) і Африканський союз закликали лідерів державного перевороту беззастережно звільнити президента Конде і інших ув’язнених і негайно відновити конституційний порядок.