Заклик до лікарів в Індії не протестувати

Міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах закликав медичну асоціацію країни відмовитися від запланованої акції протесту лікарів. Про це повідомляє РІА Новини.

Раніше на цьому тижні Індійська медична асоціація закликала владу країни вжити необхідних заходів, щоб негайно покласти край насильству по відношенню до  лікарів і медичних працівників. Це твердження було пов’язано з рядом нападів на лікарів і медсестер під час пандемії нового типу коронавіруса і відмовою кремувати сім’ю одного з померлих лікарів.

Асоціація заявила, що в знак протесту сьогодні ввечері всі лікарі і медичні працівники запалять свічку. Акція була оголошена «білої тривогою».

«Безпека і гідність наших лікарів на робочому місці не підлягають обговоренню. Ми постійно прагнемо забезпечити їм сприятливу робочу атмосферу. Я запевнив лікарів, що уряд Нарендри Моді підтримує їх роботу і закликав їх переглянути свої протестні вимоги»,- написав міністр внутрішніх справ в Twitter. Він зазначив, що обговорював поточну ситуацію з міністром охорони здоров’я та представниками медичної асоціації.

Міністр закликав громадян співпрацювати з медиками в боротьбі з коронавірусом.

За останніми даними, число заражених коронавірусом в Індії становить 19984.