Турецький міністр: не потискайте руки і не обіймайтеся

“Не обмінюйтеся рукостисканнями і не обіймайтеся”, – закликає міністр охорони здоров’я Туреччини Фахретін Коджа.

Член виконавчого органу в Анкарі звернувся до своїх співгромадян з нагоди майбутнього свята Ід аль-Адха (в цьому році 31 липня – 3 серпня).

«Дотримуйтеся соціальної дистанції, особливо при контакті з людьми старше 65 років і з людьми, страждаючими хронічними захворюваннями. Таким чином ви захистите себе та інших людей від зараження COVID-19»,- додав він.

«Уникайте зборів багатьох людей і дотримуйтесь гігієни. Я також закликаю людей молитися на вулиці, а не тільки під час свята. Я рекомендую вам вітати один одного по телефону»,- додав Коджа.

Ід аль-Адха присвячений чудесному порятунку єдиного сина пророка Ібрагіма. Убивши дитини, його батько повинен був довести свою вірність Аллаху. В останній момент Всемогутній і Всемилостивий послав барана, і тварина була принесена в жертву замість сина. На згадку про легендарну подію мусульмани вбивають баранів, овець, кіз і корів.

Коджа додав, що його країна домоглася успіхів у боротьбі з коронавирусною інфекцією. «Ми зберігаємо кількість нових інфікованих людей нижче 1000 в день. Кожен день багато людей борються з цією хворобою»,- додав міністр.