ЦВК Киргизстану анулювала результати парламентських виборів

“Центральна виборча комісія (ЦВК) Киргизстану анулювала результати недільних парламентських виборів після вчорашніх протестів в країні”, – повідомляє Reuters з посиланням на місцевий новинний сайт 24.kg.

Цю новину ТАСС підтвердили в прес-службі виборчої комісії. Вони заявили, що «у зв’язку з численними порушеннями під час голосування і в передвиборний період на зборах членів ЦВК було прийнято рішення визнати вибори такими, що не відбулися».

За словами голови комісії Нуржан Шайдалбекової, вибори були скасовані, щоб «уникнути напруженості».

В ході зіткнень в Киргизстані одна людина була убита і 590 поранені. Вчора тисячі людей вийшли на вулиці, штурмували офісні будівлі. Опозиційні групи заявляють, що взяли під свій контроль уряд.

Акції протесту спалахнули після того, як партії, близькі до президента Суранбаю Жеенбекова, були оголошені переможцями виборів.

“Мер столиці Бішкек Азіз Суракматов пішов у відставку за власним бажанням”, – повідомляє агентство «Кабар» з посиланням на главу прес-служби мерії. Раніше сьогодні учасники протесту захопили ратушу. Опозиційні групи заявили, що Джушбек Коеналіев призначений виконуючим обов’язки мера Бішкека.