Рада ЄС також вводить «віртуальні» прес-конференції

Рада ЄС оголосила, що сьогодні скликає «віртуальну» прес-конференцію після відеоконференції міністрів фінансів Єврогрупи. Рада є першим інститутом ЄС, який вдається до цієї методики через епідемію Covid-19. Поки що не повідомляється про зміну організації щоденних обідніх прес-конференцій Європейської комісії, передає БТА.

Журналісти зможуть задавати свої питання в режимі онлайн і не були запрошені в будівлю Ради в Брюсселі. Минулого тижня рада оголосила, що до кінця березня запланована зустріч завтра, а також в понеділок і вівторок наступного тижня.

Поки не ясно, чи будуть ці зустрічі в Брюсселі, як зазвичай, або ж знову вдадуться до відеоконференції з міністрами з столиць ЄС з приводу епідемії.

Передбачається, що європейські міністри, хоча і на деякій відстані, проте обговорять в цьому місяці питання, що стосуються ринків капіталу і правил для страховиків, ситуації в Китаї, Україні та на Близькому Сході, правил і процедур розширення ЄС відповідно до ст. 7 проти Польщі та Угорщини.

Минулого тижня НАТО вперше оголосила, що скасовує заплановану прес-конференцію в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі. Замість цього генеральний секретар пакту Йенс Столтенберг представить щорічний звіт про організацію прес-конференції, опублікований в Twitter і Facebook. Журналісти матимуть змогу поставити запитання по скайпу.