Білорусь представила список санкцій у відповідь на санкції ЄС

Як повідомляє Reuters, “сьогодні МЗС Білорусі оголосило, що у відповідь на санкції, введені ЄС, склало список осіб, яким заборонений в’їзд до країни. Список не буде опублікований”.

«У зв’язку з візовими санкціями, прийнятими Євросоюзом щодо низки білоруських офіційних осіб, сьогодні вступає в силу у відповідь список санкцій. Згідно з усталеною цивілізованою дипломатичною практикою, ми не будемо його публікувати»,- йдеться в заяві.

Як ми вже повідомляли, раніше в той же день лідери ЄС вийшли з глухого кута і ввели санкції відносно Білорусії після багатогодинних переговорів.

Як повідомляє AFP, “президент Білорусі Олександр Лукашенко особисто не постраждав від європейських санкцій”.

Кремль охарактеризував рішення ЄС про введення санкцій, як прояв “слабкості, а не сили”. «Ви знаєте, ми вважаємо, що політика санкцій в цілому погана”, – сказав Дмитро Пєсков, офіційний представник президента Росії Володимира Путіна. Однак він назвав «позитивним» той факт, що Лукашенко не включений до європейського списку санкцій.

На прохання білоруської опозиції санкції ЄС торкнуться близько 40 чиновників, обвинувачених в придушенні опозиції або фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. Під санкціями мається на увазі заборона на в’їзд на територію ЄС і заморожування їх можливих активів, які перебувають під європейської юрисдикцією.