Принц Чарльз притулить українських біженців на своїй території

Британська королівська сім’я надала допомогу Україні у війні з окупантами грошовими пожертвуваннями, і тепер принц Чарльз розглядає можливість відкриття власного особняка у Шотландії, щоб забезпечити будинок українським біженцям.

“Всі члени королівства згодні з тим, що крім фінансової допомоги необхідно розробити пакет практичних заходів допомоги українським біженцям. Це також означає надання житла у Великій Британії, і планується, ймовірно, відкрити маєток у Дамфрісі, Шотландія, а також кілька інших об’єктів, які можуть служити новим будинком для біженців”,- сказало неназване джерело, близьке до королівської сім’ї.

“Принц Вільям, принц Чарльз і королева Єлизавета активно працюють над цим, у тому числі герцогиня Камілла, яка також хоче запропонувати частину свого майна”, – додало джерело, зазначивши, що цей крок королівської сім’ї був схвалений британською громадськістю.

Особняк у Дамфрісі належить Фонду принца Чарльза. Тут проводяться весілля та різноманітні благодійні заходи, а також він служить музейним експонатом ранньої архітектури.

Біженцям також може бути запропонований особняк у Балморалі, де королева володіє декількома об’єктами нерухомості та який королівська родина використовує як будинок для відпочинку. Члени сім’ї хочуть запропонувати українцям роботу, а також забезпечити продовження освіти їхніх дітей.

«Буде багато українців з досвідом роботи у сільському господарстві, виробництві продуктів харчування та громадському харчуванні, які можуть становити реальну цінність для наших сільських спільнот. Українці зможуть приїхати сюди, і ми хочемо працювати з урядами Шотландії та Великобританії, щоб забезпечити таку можливість окремим особам та сім’ям», – сказало джерело.