Члени ЄС планують санкції проти порушників ембарго на поставки зброї до Лівії

Як повідомляє DPA з посиланням на анонімні європейські джерела, Німеччина, Франція та Італія планують продовжити свої спроби використовувати санкції Європейського союзу для припинення поставок зброї до Лівії.

Три країни узгодили список компаній і приватних осіб, що надають кораблі, літаки або інші транспортні засоби для перевезення зброї в порушення ембарго ООН, введеного в 2011 році. За даними джерел DPA передбачається, що це три компанії з Туреччини, Йорданії і Казахстану і двоє людей з Лівії.

В середині червня три країни ЄС попередили, що готові ввести санкції стосовно порушників. «Ми готові розглянути можливість застосування санкцій, якщо порушення наземного, морського і повітряного ембарго продовжаться», – заявили прем’єр-міністри трьох країн в спільному зверненні, не вказуючи країни або організації, які можуть стати об’єктом санкцій.

Франція регулярно звинувачує Туреччину в порушенні ембарго на поставки зброї.

ЄС нещодавно запустив спеціальну військово-морську місію, операцію «Іріні», щоб ввести обмеження. Врегулювання конфлікту в багатій нафтою Лівії важливо для Німеччини, Франції та Італії, оскільки торговці людьми, переправляють мігрантів через Середземне море до Європи, користуються хаотичною ситуацією в африканській країні.