Китай ввів санкції проти США

Китай ввів санкції проти 11 американців, включаючи Марко Рубіо і Теда Круза. Вони стали відповіддю на аналогічні дії США проти китайських офіційних осіб у зв’язку з контролем Пекіна над Гонконгом, повідомляє AFP.

«Китай вирішив накласти санкції на деяких людей, які погано себе ведуть в питаннях Гонконгу», – сказав представник міністерства закордонних справ Китаю. У список також увійшли лідери неурядових організацій, в тому числі Human Rights Watch.

У п’ятницю Вашингтон оголосив, що заморожує американські активи лідера Гонконгу Карі Лам і 10 інших високопоставлених китайських урядовців. Це найжорсткіші санкції США щодо Гонконгу з тих пір, як Китай прийняв новий закон про національну безпеку на цій території.

Сполучені Штати звинувачують Лама і інших в тому, що вони «несуть пряму відповідальність за реалізацію політики Пекіна щодо придушення свободи і демократичних процесів».

Представник МЗС Китаю підкреслив, що дії США були «грубим втручанням у внутрішні справи Китаю і серйозним порушенням міжнародного права».