Троє затримані після трагедії з підйомником в Італії

Італійське інформаційне агентство ANSA повідомило, що троє осіб були затримані після аварії з гондольним підйомником, в результаті якої загинули 14 осіб.

Аварія сталася в неділю в італійському регіоні П’ємонт, на захід від озера Маджоре, на підйомнику, що з’єднує курортне місто Стреза з горою Мотароне висотою 1500 метрів.

Інженер гондоли, начальник служби і нього заступник були затримані.

“Ці троє, включаючи Луїджі Неріні, який управляє гондольним підйомником, зробили «умисні дії», що спричинили смерть людей, як повідомляє ANSA з посиланням на заяву прокурора провінції Вербания Олімпії Боссі після допиту протягом ночі.

Вона сказала, що слідчі виявили, що безпечна гальмівна система була «зламана», щоб уникнути затримок в обслуговуванні підйомника.

Троє затриманих обвинувачуються в ненавмисному вбивстві, ненавмисній аварії і вилучення інструментів, призначених для запобігання травм, що посилили катастрофу.

“Прокуратура конфіскувала відеозапису інциденту”, – повідомляють місцеві ЗМІ.

“На кадрах видно, як кабіна наближається до гірської станції і після обриву троса починає падати назад в долину”, – заявив державний обвинувач по італійському телебаченні. Кілька людей з 15 чоловік, що знаходилися на борту, були викинуті з кабіни.

Коли сталася аварія, гондольний підйомник прямував з міста Стреза на гору Мотароне. Єдиний хто вижив – хлопчик, який втратив в аварії батьків і молодшого брата.