Через Путіна петербуржців не пустили вшанувати пам’ять жертв блокади

“На Піскарівський цвинтар, де поховано багато жертв блокади Ленінграда в роки Великої Вітчизняної війни, петербуржців не пустили – кладовище було перекрито через візит Володимира Путіна”, – повідомляють Каспаров.ру і “Папір”.

Світлослав Афонькін, журналіст петербурзької газети «Ведомости», розповів, що в меморіальний комплекс не пускали учасників тих подій, що навіть вижили.

Афонькін поділився бесідою свого колеги Данила Большакова з літньою петербуржкою, яка опинилася серед заблокованих у місті, і висловила розчарування тим, що під час бурі вона прийшла пішки, щоб залишити квіти, але її не пустили.

«Фонтанка» також ділиться відео із враженнями городян, у тому числі родичів блокадників. Люди скаржаться, що затрималися на кілька годин.

Буквально за годину після церемонії, на якій був присутній Путін, деяким городянам вдалося наблизитись, а інші розійшлися, вручивши присутнім співробітникам поліції квіти з проханням покласти їх на згадку про загиблих.

На фотографіях, що публікуються ЗМІ, видно, що Путін був зовсім один, в оточенні лише офіцерів у формі. Нагадуємо, що на різдвяній службі три тижні тому він був один у храмі.