Греція відновлює храм Пресвятої Богородиці на острові Самос

“Буде відновлено храм Пресвятої Богородиці в місті Карловасі на острові Самос в Греції, частина якого була зруйнована під час сильного землетрусу в п’ятницю. Крім того, держава допоможе відновити інші пошкоджені споруди острова”, – сказав прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, який відвідав острів.

Прем’єр-міністр відвідав ряд населених пунктів, де землетрус був руйнівним, зустрівся з батьками двох загиблих в п’ятницю дітей і висловив співчуття, а також зустрівся з урядовцями для оцінки збитки, нанесені стихійним лихом. Міцотакіс, зокрема, відвідав місто Карловасі, де особисто оглянув збиток, нанесений церкви Панагія Теотоку (Пресвятої Богородиці), і пообіцяв відновити її.

«Я подбаю про цю символічну церкву, щоб відновити її так, щоб її дзвони знову задзвонили, тому що вона цього заслуговує, як цього заслуговує вся історія цього прекрасного місця»,- сказав глава уряду.

Він сказав, що відвідав Самос, щоб особисто оцінити ступінь збитку. Урядова делегація прибула на Самос, зафіксувавши збитки на рівні домогосподарств, компаній і громадської інфраструктури. Зрозуміло, що було завдано значної шкоди, але, з огляду на масштаб землетрусу і його характеристики, все могло бути набагато гірше.