9 арештів і понад тисячу штрафів за порушення санітарних норм в Греції

“Санкції за порушення правил громадської охорони здоров’я призвели до арешту дев’яти осіб і штрафів на тисячі євро тільки в понеділок”, – заявила у вівторок грецька поліція (ELAS).

У прес-релізі ELAS повідомляється, що її співробітники оштрафували 930 осіб на суму в розмірі 300 євро за порушення обмежень в громадському транспорті, які регулюються спеціальною системою дозволів.

Більшість цих порушень відбулося в Аттиці (149) і Салоніках на півночі Греції (148), хоча Західної Греції також не чим похвалитися – 109 штрафів.

“Додаткові 178 штрафів в розмірі 300 євро були накладені в понеділок за недотримання правил носіння масок”, – повідомляє ELAS, додаючи, що найбільш серйозними порушниками є жителі Центральної Греції, Східної Македонії та Фракії, Аттики і Центральної Македонії.

Дев’ять чоловік були арештовані за ведення бізнесу, який було наказано закрити в рамках заходів безпеки проти коронавіруса, або за організацію незаконних зборів, зі штрафами в розмірі 5000 і 3000 євро відповідно.

У понеділок співробітники ELAS провели в цілому 65 399 перевірок, майже 8 000 з них – в Афінському міжнародному аеропорту.