Угорський уряд взяло на себе контроль над народжуваністю

За даними Reuters, угорський уряд взяв під контроль 6 приватних репродуктивних клінік і збільшив фінансування, щоб більше пар могли отримати доступ до такої допомоги в спробі підвищити народжуваність.

Збільшення населення є пріоритетом уряду прем’єр-міністра Віктора Орбана, а також вирішення проблеми нестачі робочої сили. З цією метою уряди вживають ініціативи щодо збільшення народжуваності, а не за збільшення імміграції, що є анафемою для лідера націоналістів.

Уряд уже здійснив ряд заходів, включаючи податкові пільги, кредити та інші програми допомоги сім’ям.

Уряд опублікував рішення в офіційній газеті Угорської Республіки, згідно з яким вони придбали шість приватних стаціонарних репродуктивних клінік, оскільки це питання має «національне стратегічне значення». Влада відзначає, що допоміжні препарати для репродукції будуть безкоштовними з 1 січня, а обмеження на державне фінансування для таких клінік будуть відмінені, щоб виключити список очікування.

Урядовий план з просування шлюбу і кредитів на народжуваність вже допоміг збільшити кількість весіль, хоча ще занадто рано говорити про те, чи допоможе це підвищити народжуваність. Коефіцієнт народжуваності в Угорщині становить 1,48 новонароджених на одну жінку.