Число загиблих в результаті заворушень в Чилі зростає

«Число загиблих в соціальних акціях протесту в Чилі, які почалися три дні тому після того, як столиця Сантьяго оголосила про підвищення цін на квитки в метро, ​​зросла до 11»,- сказала мер Сантьяго Карла Рубілар.
«Загинули 11 осіб. Три людини загинули в суботу, вісім – у неділю »,- сказала Рубілар журналістам. Більшість з них загинуло в результаті пожеж.
У понеділок з ранку студенти закликали до подальших протестів, і на вулицях з’явилася армія. Агентства відзначають, що напружена ситуація в цій країні відбувається вперше після закінчення диктатури генерала Аугусто Піночета (1973-90). Чилі вважалася «гаванню миру» в Південній Америці протягом останніх 30 років.
Комендантська година, яка діє з 19 до 6 години за місцевим часом, вже паралізувала транспорт по всьому місту і призвела до хаосу в столичному міжнародному аеропорту в неділю ввечері. Авіакомпаніям довелося скасувати понад 30 рейсів.
Тисячі людей застрягли в аеропорту, чекаючи будь-якої інформації. Пасажири на скасованих рейсах позбавлені їжі і напоїв, тому що багато пунктів обслуговування не працюють через комендантську годину. Виходи терміналу також були закриті.
З п’ятниці було зруйновано 78 станцій метро. Втрати оцінюються приблизно в 300 мільйонів доларів. Міська влада оголосила, що найближчим часом може бути відкрита тільки одна з семи ліній метро.
Жителі Сантьяго, побоюючись подальших заворушень і спустошень, з дозволу поліції почали самі організовувати захисні патрулі. Одягнені в жовті жилети, вони охороняють магазини і інші важливі об’єкти міста.
Влада направила в цілому 10000 співробітників поліції, щоб придушити соціальні хвилювання в країні. На даний момент заарештовано тисячі чотиреста шістьдесят дві людини (644 в Сантьяго і 848 в інших містах). Поліція довелося використовувати водомети і сльозогінний газ.