Угорщина першою в ЄС закупила російську вакцину Sputnik V

“Угорщина уклала угоду із закупівлі російської вакцини проти COVID-19 Sputnik V”, – повідомляє Reuters. Таким чином, країна стане першим членом Європейського Союзу, який зробить це, заявив сьогодні міністр закордонних справ Пітер Сіарто під час візиту в Москву.

Точна сума контракту не повідомляється.

У відео, розміщеному в його акаунті в Facebook, він сказав, що «великі партії» вакцини будуть доставлені трьома траншами.

Подробиці про обсяги будуть оголошені пізніше.

Вчора Будапешт схвалив використання російської вакцини, а також вакцини AstraZeneca.

“Угорщина не може зняти обмеження, введені через Covid-19, поки не зможе проводити масову імунізацію людей”, – заявив сьогодні національному радіо прем’єр-міністр Віктор Орбан.

Він вказав, що кращий спосіб – дозволити використання декількох вакцин в якості конкуренції, що змусить виробників прискорити поставки.

«Нам не потрібні пояснення, нам потрібні вакцини», – сказав Орбан. Угорщина неодноразово критикувала «повільні темпи» затвердження і закупівлі вакцин установами ЄС.

“Згідно з правилами Європейського агентства з лікарських засобів, національний регулятор може видати тимчасову ліцензію на вакцину в разі виникнення надзвичайної ситуації”, – нагадує AFP.