Розмови в громадському транспорті Майорки заборонені

“На Майорці введені нові заходи проти коронавіруса, щоб уповільнити його поширення. Якщо ви там користуєтеся громадським транспортом, то розмови в ньому заборонені. Це стосується, як розмов між пасажирами, так і розмов по телефону під час поїздки”, – повідомляє Euronews.

Пропозиція була зроблена іспанськими вірусологами, і регіональний уряд Майорки вирішив її реалізувати.

“Є наукові докази того, що дрібні краплі рідини, які переносять вірус, поширюються по повітрю під час розмови. Таким чином, якщо крім обов’язкового носіння масок існує заборона на розмови, людина буде на 100% захищеним під час подорожі, коли не може бути дотримана дистанція”, – пояснив міністр транспорту Хауме Матеу Ледо.

За 30 секунд розмови утворюється стільки ж дрібних крапель рідини, скільки при кашлі. Крім того, люди, які розмовляють по телефону під час подорожей, зазвичай знімають маски, що, на думку експертів, є неприпустимим.

Однак пасажири не вітають цей захід. Деякі вважають це «повною маячнею», тому що є люди в масках, які знаходяться в закритих громадських місцях, змушені розмовляти. І якщо ви подорожуєте з товаришем або родичем, ви неминуче обмінюєтеся з ним деякими репліками.