Безкоштовне тимчасове навчання для студентів-українців в Університеті Гронінгена

Факультет природничих та технічних наук Гронінгенського університету в Нідерландах пропонує тимчасове безкоштовне навчання для студентів, які були змушені перервати своє навчання та залишити місце навчання в Україні.

Студенти будуть зареєстровані, як студенти з вільного обміну, на час до одного року: вони зможуть продовжити навчання на одній з існуючих бакалаврських або магістерських програм, і отримати офіційний сертифікат про всі закінчені за цей час курси. Всі додаткові можливості, доступні звичайним студентам, також будуть доступні українцям.

Все навчання повністю англійською мовою.

Студенти не сплачуватимуть внески за навчання, але університет не надає жодного житла чи стипендії. Втім, наразі уряд та волонтери Нідерландів допомагають із житлом для біженців з України, які оформили “тимчасовий захист” і видають гроші на проживання для тих, хто не має інших джерел доходу.

Що потрібно для цього зробити?

Перевірте, чи є на факультеті бакалаврська або магістерська програма, схожа на ту, за якою ви навчаєтесь:

Bachelor’s.

Master’s.

Області навчання даного факультету:

Прикладна математика.
Прикладна фізика
Штучний інтелект.
Астрономія.
Біологія
Біомедична інженерія.
Хімічна інженерія.
Хімія.
Обчислювальна техніка.
Промислова інженерія та управління.
Математика.
фізика.
Фармакологія.

На даний момент немає стандартної процедури прийняття студентів – кожен випадок вирішуватиметься індивідуально. Тому, якщо ви знайшли відповідну програму – пишіть безпосередньо Academic Advisors цієї програми – вони оцінять вашу ситуацію і розкажуть про необхідні подальші дії.

Які документи потрібні?

Доказ того, що ви – студент з України, та ваші поточні закінчені курси та оцінки, завдяки яким можна вирішити, на який курс вас можна записати.

Джерело: https://t.me/arthelp_ukr