Європейська комісія схвалила вакцину від коронавіруса Pfizer для дітей у віці від 12 до 15 років

Європейська комісія схвалила використання вакцини Komirnati компанії Pfizer/BionTech для дітей у віці від 12 до 15 років. Це сталося після того, як вакцина була схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

«Доступні дані показують ефективність і безпеку вакцини для суб’єктів, включених в цю вікову групу», – йдеться в заяві ЄК.

«Держави-члени тепер можуть прийняти рішення розширити свою кампанію на молодих людей», – цитує ANSA комісара ЄС з охорони здоров’я Стеллу Кірьякідес.

Вакцина вводиться так само, як і дорослим – в двох дозах з інтервалом не менше 3 тижнів (тобто 21 день) між дозами.

“Кожна держава-член має вирішити, чи використовувати продукт у віковій групі від 12 до 15 років”, – заявило EMA при схваленні вакцини.

Німеччина та Італія вже оголосили про плани вакцинації молодих людей в цій віковій групі.

Схвалення вакцини є «умовним», що викликає численні коментарі та фейковий новини в соціальних мережах. «Умовна» означає наступне – наявність досить переконливих даних про якість, безпеку та ефективність вакцини.

У цій ситуації виробник продовжить надавати результати основного тесту, який триває 2 роки. Це випробування і подальші дослідження нададуть інформацію про те, як довго триває захист, наскільки добре вакцина запобігає важку форму COVID-19, наскільки добре вона захищає людей з ослабленим імунітетом, дітей і вагітних жінок і чи запобігає вона безсимптомні випадки.