Україна звинуватила Росію у плавучих мінах у Чорному морі

Міністерство закордонних справ України повідомило на своєму офіційному сайті, що міни, виявлені у період з 26 по 28 березня у Туреччині та Румунії, не були зареєстровані у ЗСУ на початок 2022 року”, – повідомляє турецьке приватне телебачення НТВ.

За даними міністерства, російські військові навмисно намагаються спровокувати та дискредитувати Україну перед міжнародними партнерами, використовуючи морські міни, захоплені під час окупації Севастополя у 2014 році.

У заяві також йдеться, що Росія навмисно перетворила морські міни в Чорному та Азовському морях, а також Керченській протоці та Босфорі на зброю, що загрожує цивільному транспорту та життю людей на морі.

У тексті також стверджується, що ВМФ Росії не лише захоплює і знищує цивільні судна та бомбардує Україну в морі, а й використовує морські міни як новий піратський метод.

“Відповідальність за застосування плавучих мін та непередбачувані наслідки від них повністю лежить на Російській Федерації та її флоті”, – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті МЗС України.