Підтримка біженців в Греції: Єврокомісія виділяє 180 мільйонів євро

Нова фінансова допомога біженцям, які живуть у Греції виділяється Європейською комісією в розмірі 180 мільйонів євро.

Беженцы в Греции фото

Виділені Єврокомісією гроші підуть на розширення програми «Екстрена допомога для інтеграції і розміщення» (ESTIA). Її основне завдання – допомогти біженцям переселятися з таборів у квартири, а також регулярно надавати їм грошову допомогу.

Програма ESTIA почала діяти в липні 2017 року спільно з Агентством ООН у справах біженців. На сьогоднішній день – це найбільша фінансова допомога Європейського союзу в Греції, яка працює в одному напрямку з владою цієї країни, щоб створити умови для переселення мігрантів з таборів в міські квартири.

Вже вдалося розселити більше 23 000 тисяч чоловік і створити схему цільової допомоги готівкою, яка надається близько 41 000 біженцям, а також особам, які шукають притулок.

«Наші гуманітарні програми для біженців в Греції є ясним і гучним сигналом європейської солідарності. Ми продовжуємо надавати допомогу біженцям в Греції жити більш безпечно і гідно, сприяти їх інтеграції в місцеву економіку і суспільство», – сказав комісар гуманітарної допомоги та кризового управління Христос Стилианидес.

Крім значної фінансової допомоги Єврокомісії, на сьогоднішній день існує багато програм, які фінансуються з бюджету ЄС і надають великі фінансові ресурси, щоб допомогти грецькому уряду справитися з проблемами, пов’язаними з пристроєм і швидкої інтеграції біженців.

Вона також доповнює добровільні пропозиції щодо матеріальної допомоги, спочатку подаються державами, які беруть участь у Механізмі цивільного захисту ЄС.

Джерело: www.eurabota.ua