В ЄС працює програма, яка допомагає біженцям підтвердити кваліфікацію

Проект Ради Європи розроблено з метою допомоги біженцям підтвердити свою кваліфікацію. У список включені нові країни.

Подтверждение квалификации фото

Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада і Вірменія візьмуть участь у другому етапі трирічного проекту, приєднавшись до Греції, Норвегії, Італії і Великобританії з першого етапу, заявив на прес-конференції керівник проекту Шюр Берган.

«Коли ти втікаєш зі своєї країни, ти думаєш взяти з собою свій диплом?», – поставив риторичне питання Берган. «Багато біженці виявляються без документів, що підтверджують їх навчання, інші навіть не мають можливості зв’язатися зі своїми університетами, тому що вони закриті або з політичних причин не хочуть відправляти документи засланців».

Цей проект, який був запущений в Греції в березні минулого року, вже допоміг 73 біженцям, головним чином з Сирії, Іраку та Афганістану, отримати кваліфікацію в університеті після завершення тесту та співбесіди з двома фахівцями системи освіти в країні їх походження.

Спеціальні «паспорта» дозволяють біженцям продовжити навчання чи знайти роботу в своїй галузі.

«Важливим кроком на цьому другому етапі є переконання міністерств освіти в кожній країні в відношенні дійсності цього паспорта та відкриття дверей для біженців», – розповіла Ксенія Пасу, представник гуманітарного агентства Організації Об’єднаних Націй в Греції.

Джерело: www.eurabota.ua