Грецька поліція використовує водомети, сльозогінний газ і гумові кулі проти мігрантів з Туреччини

Напруженість між грецькими силами безпеки і групами людей, які активно намагалися прорватися на грецьку територію, зберігалася протягом дня. Грецька поліція використовувала водомети, сльозогінний газ і гумові кулі, повідомляє BNR.

У соціальних мережах були розміщені кадри, що зображують біженців і мігрантів, що використовують зручні інструменти та мотузки, намагаючись зруйнувати загородження з колючого дроту через кордон.

В результаті опору з боку грецької поліції кілька людей отримали поранення ще вчора ввечері. За словами керівника Регіонального управління охорони здоров’я в Едірне, було розгорнуто 4 польових намети, в яких понад 100 медичних фахівців надають допомогу постраждалим.

Спеціальні підрозділи турецької поліції вже розміщені вздовж річки Маріца. У четвер міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що вздовж кордону буде розташовано 1000 повністю обладнаних спецназівців, щоб не дати Греції повернути 4900 біженців до Туреччини.

Головний зі зв’язків з громадськістю президента Туреччини Фахретін Алтун написав в Twitter, що Туреччина буде продовжувати здійснювати свою політику щодо біженців, тому що ЄС не виконав свої обіцянки. Він сказав, що ЄС повинен співпрацювати з Туреччиною, щоб покласти край гуманітарної кризи, а не вживати заходів проти Анкари.

Президент Туреччини заявив, що в понеділок президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відправляється з робочим візитом до Брюсселя. Вчора ввечері він розмовляв по телефону з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і прем’єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковича. Хорватія в даний час є ротаційним президентом ЄС. У центрі їх переговорів була ситуація в Ідлібі і тиск мігрантів на Європу.