Більшість німців проти санкцій відносно Росії

Більшість німців виступають проти санкцій щодо Росії – згідно з опитуванням, опублікованим у вівторок на вимогу агентства dpa. Громадяни Німеччини також більше довіряють президенту Росії Володимиру Путіну, ніж президенту США Дональду Трампу.

Через п’ять років після введення санкцій проти Росії за початок війни в Україні та анексію Криму 23% німців підтримують ці обмеження. Згідно з опитуванням, проведеним науково-дослідним інститутом YouGov, 53% німців замість цього хочуть негайного або поступового скасування санкцій і у 24% респондентів немає думки.

Особливо низька підтримка санкцій проти Росії зберігається в землях, які належали НДР до 1990 року. У Саксонії-Ангальт вона становить 8%, в Бранденбурзі – 11%, в Саксонії – 12%, а в Мекленбург-Передня Померанія і Тюрінгії – відповідно 18% і 21%.

Хоча напруженість на лінії НАТО-Москва значно зросла з початку російської агресії проти України, половина німців не відчуває загрози з боку Росії. Впевненість в тому, що країна під владою Путіна становить небезпеку для Німеччини, висловлюють 40% опитаних. Також в цьому випадку схід Німеччини більш сприятливий до Росії.

Російський президент користується довірою 27% німців а у Трампа – тільки 6%

З березня 2014 року Європейський Союз поступово вводить економічні, кадрові та дипломатичні санкції відносно осіб і установ з Росії, які сприяють порушенню територіальної цілісності України і її дестабілізації.