У порту Пірей вилучили чотири тонни канабісу

4 тонни і 387 грамів обробленого канабісу, призначеного для Словаччини, були виявлені на ліванському вантажному судні, пришвартованому в порту Пірей, яке, як повідомляється, перевозило промислове кондитерське обладнання. Товари повинні були прибути в Братиславу поїздом через Північну Македонію, Сербію і Угорщину. За повідомленням МВС, знайдені наркотики коштують близько 33 мільйонів євро.

Департамент по боротьбі з економічною злочинністю Міністерства фінансів Греції повідомляє, що він отримав інформацію від Управління по боротьбі з наркотиками США (DEA) через посольство США в Афінах про те, що велика партія наркотиків, як очікується, прибуде до Греції по морю.

Після розслідування і детальної перевірки інформації наркотик був виявлений в вантажному судні, що прибуло в Афіни 14 квітня. Вантаж повинен був відправитися поїздом до Словаччини 20 квітня.

Між машинами на кораблі знаходилася схованка, до якої інспектори проникли, проткнув металеву стінку. Усередині вони виявили канабіс, упакований в 129 пластикових пакетів і 282 інші упаковки.

Крім грецького Управління по боротьбі з наркотиками в операції також брало участь Управління по боротьбі з наркотиками Саудівської Аравії.