Глава філіппінського держави: президентство не для жінок

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що президентство – це не робота для жінок через емоційні відмінності між жінками і чоловіками.

“Він також спростував припущення, що його дочка Сара Дутерте-Карпіо може стати його спадкоємицею на посаді президента”, – повідомляє Reuters.

«Моя дочка не бореться за цей пост. Я сказав їй цим не займатися, тому що, якщо дочці доведеться пройти через те, через що пройшов я, будучи президентом, мені буде її шкода», – сказав глава держави.

«Президентство не для жінок. Емоційно жінки і чоловіки влаштовані зовсім по-різному. Від президентства можна збожеволіти»,- сказав Дутерте.

Як повідомляє Reuters, в минулому у Філіппін було два президенти-жінки: Глорія Арройо з 2001 по 2010 рік і Корасон Акіно з 1986 по 1992 рік.

Дутерте відомий тим, що часто робить образливі, сексистські і женоненависницький коментарі, але його офіс зазвичай описує його зауваження, як «нешкідливі жарти». Reuters зазначає, що президент дуже популярний серед виборців на Філіппінах.

Його дочка Сара змінила його на посту мера міста Давао. У недавньому опитуванні у відповідь на питання про те, за якого потенційного кандидата вони проголосують на виборах 2022 року, більшість виборців поставили Сару Дутерте-Карпіо на перше місце.