Пожежі спалахнули в таборі біженців Морія на грецькому острові Лесбос

Найбільший в Греції табір для мігрантів на острові Лесбос був частково евакуйований після того, як там спалахнула велика пожежа.

“Майже весь табір Морія на острові Лесбос був охоплений пожежами, в тому числі полум’ям в оливковому гаю за стінами головної будівлі, де багато претендентів притулку сплять у наметах”, – повідомив присутній на місці події фотограф AFP.

“Біженці та здобувачі притулку намагалися втекти в портове місто Мітіліні, але були заблоковані поліцейськими машинами”, – додав фотограф.

Пожежні раніше заявляли, що навколо і всередині табору, який повинен вміщати менше 2800 чоловік, вже накопичилося близько 13000 чоловік.

Stand by Me Lesvos, група підтримки біженців, заявила в Твіттері, що отримала повідомлення про те, що місцеві греки на острові заблокували шлях для втечі з табору Морія в сусіднє село.

«Весь табір у вогні. Все в вогні. Люди біжать. Їх будинки в Морії зникли », – заявили в організації.

Проте, мігранти були евакуйовані.

Щонайменше 28 пожежників гасять пожежу за допомогою дев’яти одиниць техніки, яким допомагають волонтери.

Грецьке інформаційне агентство ANA повідомило, що пожежі почалися після бунту прохачів притулку, яких довелося ізолювати після того, як їх тести на коронавірус дали позитивний результат після контактів з іншими інфікованими людьми.

У таборі відбулося збільшення числа людей, інфікованих COVID-19, з моменту повідомлення про перший випадок захворювання на минулому тижні, і на даний момент підтверджено 35 випадків.