Бос Goldman Sachs не вважає роботу з дому «новою нормою»

“Бос Goldman Sachs Девід Соломон назвав віддалену роботу не «новою нормою», а «відхиленням від норми», – повідомляє BBC.

Соломон сказав, що в 2020 році інвестиційний банк працював з «менш 10% наших співробітників» в офісі.

Його бажання, щоб робочі повернулися в офіс, суперечить багатьом іншим компаніям, які припускають, що робота з дому може стати постійною.

Глава Goldman Sachs вважає, що це не відповідає культурі роботи в банку.

«Я не думаю, що це ідеально підходить для такого бізнесу, як наш, який являє собою інноваційну культуру спільного навчання. І це не новина. Це відхилення, яке ми виправимо якомога швидше»,- сказав він на конференції.

Зокрема, він турбується про наближення набору приблизно 3000 новачків, які не отримають необхідної їм «прямого наставництва».

Хоча він вважає, що пандемія COVID-19 допомогла просунути цифрові технології і створила способи для більш ефективної роботи інвестиційного банку, Соломон вважає, що це не призведе до величезних змін в довгостроковій перспективі.

«Я не думаю, що, коли ми вийдемо з пандемії, загальний спосіб ведення бізнесу, подібного до нашого, буде значно відрізнятися», – сказав він.

У фінансовому секторі Соломон, схоже, не єдиний, хто дотримується такої думки.

У вересні генеральний директор JP Morgan Джеймі Даймон заявив, що робота на дому негативно позначається на продуктивності.

Бос Barclays Джесс Стейлі також недавно висловила надію, що вакцина дозволить співробітникам повернутися до офісу.