Пошуки тих, хто вижив на борту порома, який загорівся в Іонічному морі, продовжуються

“Один із пасажирів порома, який загорівся біля берегів Греції, знайдений живим, сказав, що чув інші голоси”, – повідомляють місцеві влади. Це спровокувало пожежників сісти на пором за першої нагоди, щоб шукати і по можливості врятувати тих, хто вижив.

21-річний білоруський далекобійник зліз із буксира сходами. Його першими словами були: «Скажи мені, що живий».

Через кілька годин пожежники виявили перше тіло невідомого пасажира в вантажівці, що згоріла, на борту корабля.

Досі невідомі долі десяти людей, ймовірно, водіїв вантажівок.

Пором Euroferry Olympia під італійським прапором спалахнув у п’ятницю на шляху з грецького міста Ігумениця до італійського порту Бріндізі. Понад 270 людей було врятовано з корабля та доставлено на острів Корфу.

Причина загоряння досі з’ясовується, а капітана та двох механіків ненадовго затримали для свідчень, після чого відпустили.

“Невеликі вогнища вогню все ще продовжують горіти всередині корабля, який був відбуксирований в зону, що охороняється, на північ від Корфу”, – повідомив грецький новинний сайт Kathimerini з посиланням на BBC. Це не дозволяє рятувальникам обшукувати деякі частини розжареного корабля.

За даними грецької влади, передбачається, що всі пасажири, які поки що не знайдені, є водіями вантажівок із Болгарії, Греції та Туреччини.