Військовий переворот в Судані, заарештований прем’є-міністр

“Прем’єр-міністр Судану Абдалла Хамдок був поміщений під домашній арешт, а військові взяли в облогу його будинок”, – повідомляє Reuters.

Особистості військових не встановлені. Вони у військовій формі, але без розпізнавальних знаків. На даний момент немає незалежного підтвердження інформації. За повідомленням Al Haddas TV, невідомі суданські збройні сили також заарештували чотирьох міністрів, члена керуючої ради і радника по ЗМІ Хемдока.

Аль-Джазіра повідомила, що серед затриманих були міністр промисловості, міністри зв’язку, інформації, фінансів і губернатор провінції Хартум. Дочка міністра Ібрагіма Шейха повідомила телеканалу, що він був затриманий членами Об’єднаного загону, сформованого в червні за наказом заступника глави Перехідної суверенного ради.

За даними Reuters, громадяни вийшли на вулиці Хартума, деякі ділянки були заблоковані.

“На сьогоднішній день армія заблокувала всі в’їзди до столиці Хартум”, – повідомляє ТАСС.

В даний час столиця Судану Хартум також знаходиться під комунікаційної блокадою – в місті відключений весь мобільний зв’язок, стаціонарні телефони, а також вихід в Інтернет.

Представники основного опозиційного руху «Сили волі і змін» закликали громадян вийти на вулиці і виступити проти «військових спроб узурпації влади».