«Жорсткий» Brexit може забрати роботу у ста тисяч німців

У тому, щоб Великобританія вийшла з Європейського союзу за угодою, зацікавлені всі країни співдружності.

Економічні зв’язки, які створювалися десятиліттями між країнами Євросоюзу, без негативних наслідків розірвати неможливо. Ситуація може погіршитися в разі «жорсткого» Brexit. Економіки практично всіх країн Євросоюзу в більшій чи меншій мірі будуть відчувати негативний вплив, якщо Великобританія і ЄС не знайдуть компромісного рішення щодо угоди.

Напевно, найбільшої шкоди буде завдано економіці Німеччини. Дослідження економістів Ханса-Ульріха Брауцша і Олівера Хольтемёлера з Інституту економічного аналізу в Галле і університету імені Мартіна Лютера в Галле-Віттенберг показало, що без торгових домовленостей при виході Британії з ЄС в Німеччині роботу втратять як мінімум 100 тисяч чоловік.

В першу чергу, постраждають співробітники великих технологічних компаній, таких як IBM і Siemens.

«Немає жодної іншої держави, де ефект «жорсткого» Brexit на зайнятість настільки великий, як у Німеччині», – підкреслив Хольтемёлер.

Нагадаємо, раніше ми писали, що прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей просить у парламентаріїв дати їй ще трохи часу, щоб провести переговори з керівництвом Євросоюзу з Brexit.

Глава Банку Англії Марк Карні заявив, що «жорсткий» Brexit може стати для економіки Британії сильним ударом з непередбачуваними наслідками.