Іран захопив іноземний нафтовий танкер в Перській затоці

«Корпус іранської ісламської революційної гвардії затримав іноземний нафтовий танкер в Перській затоці,«з контрабандою нафти»,- повідомило іранське державне телебачення. Сім моряків затримали.
«Танкер перевозив 700000 літрів палива, на борту було затримано сім моряків різних національностей»,- сказав генерал Рамезан Зірахі, командир корпусу.
Як повідомляє іранське агентство Fars, операція спецпідрозділу іранських сил відбулася в середу близько острова Фарсі в північній частині Перської затоки. На острові Фарсі знаходиться військово-морська база Корпусу вартових ісламської революції, також відома як Революційна гвардія або Варта революції.
Створена після ісламської революції в 1979 році, Революційна гвардія складається з сухопутних, морських і повітряних формувань; це сама навчена і оснащена частина збройних сил Ірану.
«Танкер був переданий в порт Бушер на березі Перської затоки, і вантаж «контрабандного палива» був доставлений владі, відповідно до рішенням іранського суду»,- йдеться в комюніке Корпусу. Танкер прямував в арабські країни в Перській затоці. Його передали генералові Зірахі.
Більш детальна інформація про захоплення судна не розголошується: невідомо, за яких обставин це сталося, і під чиїм прапором плив танкер.