Лікарям загрожує відкликання ліцензії за фейковий новини про вакцини і COVID-19

“Тринадцять італійських лікарів, які популяризували в соціальних мережах свої тези про те, що COVID-19 – це просто звичайний грип, і що вакцини проти нього небезпечні, будуть покарані”, – повідомляє 24 години.

Глава італійського ордена лікарів Антоніо Маггі повідомив ЗМІ, що через їх імпровізовані заяви в соціальних мережах і на телебаченні, а також через запущені фейкові новини вони знаходяться під слідством.

Причина в тому, що своїми словами вони обманюють людей.

Покарання буде варіюватися від попередження до призупинення права займатися медичною практикою на певний період.

Орден лікарів в Римі оголосив, що троє з лікарів, які перебувають під слідством, висловили заперечення проти ефективності вакцинації по телебаченню і в соціальних мережах, і що сигнали владі надходили від їх колег-лікарів і звичайних громадян.

Процедура в цих випадках вимагає, щоб лікарі, які перебувають під слідством, обгрунтовували свої тези, представляючи в свій захист наукові аргументи.

Тим часом, Служба охорони здоров’я Турина оголосила, що покарала медика, що працює лікарем у приватній клініці, скоротивши його зарплату на 20 відсотків протягом п’яти місяців. Це його вина, що він підняв тривогу, тому що він популяризував у соціальних мережах висловлювання проти існування пандемії і проти ефективності вакцин, стверджуючи, що він отримав інформацію про це з джерел в Пентагоні.