Шенгенська віза: Німеччина стане більш доброзичливою для українців

Міністерство закордонних справ України вирішило допомогти всім українцям, які вирішили скористатися безвізовим режимом або власної шенгенською візою.

Так, у перші дні після початку роботи безвізового режиму між Україною та ЄС, наших співгромадян в аеропортах Німеччини зустрічатимуть співробітники МЗС України.

Планується, що дана ініціатива дозволить забезпечити максимально просте і комфортне проходження прикордонного контролю громадянам України, які прибувають до Німеччини в перші дні роботи безвиза.

Фото18

Для допомоги українцям будуть спеціально відправлені співробітники українських консульств. Підтримка громадян буде здійснюватися вже з 11 червня і триватиме перші кілька тижнів реалізації положень про введення безвиза між Україною та ЄС.

Детальніше про схему реалізації безвізового режиму між Україною та ЄС, ми розповідали в ЦІЙ статті.

Повідомляється, що окремий пункт допомоги українцям буде організовано в аеропорту Мюнхена, для чергуватимуть кілька дипломатів, включаючи й генерального консула.

Також подібні «пункти допомоги» будуть організовані для українців аеропортах Кельна і Дюссельдорфа.

Планується, що чергування українських дипломатів у німецьких аеропортах дозволить мінімізувати можливі ускладнення при перетині кордонів ЄС громадянами нашої країни.

Читайте також:

1.ЄС розповів, коли Україна отримає режим безвізових з заморськими територіями

2.Термінові новини дня: у Чехії спрощують процес видачі віз українцям

3.Скасування віз для українців торкнеться Гібралтару, але не Косово

4.Новини з України сьогодні говорять про те, що буде введено візовий режим з Росією

5.Україна отримала безвізовий режим, яким зможе користуватися не відразу