Українці лідирують за кількістю зареєстрованих в Естонії фірм карткою е-резидента

Громадяни України займають лідируючі позиції серед тих, хто зареєстрував свої фірми з допомогою картки електронного резидента в Естонії.

Карточка электронного резидента в Эстонии фото

Керівник талліннського офісу юридичної фірми «Ільяшев і партнери» Віталій Галицьких в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» розповів, що за допомогою картки е-резидента українські громадяни оформили в Естонії 423 компанії.

Він зазначив, що на сьогоднішній день понад 2 тисяч українських громадян мають картку е-резидента в Естонії, їх випереджають за цим показником лише фіни.

У загальній складності, використовуючи цю можливість початку бізнесу, підприємці зареєстрували 3 444 нових фірм. Кілька місяців тому їх було близько 3 000, а за цей час зареєстровано 444 нові фірми.

Естонський уряд створює сприятливі умови для громадян з інших країн, щоб вони могли зареєструвати та розвивати свій бізнес, використовуючи всі можливості електронної комунікації.

«Карта е-резидента не дає податкового резидентства або права на в’їзд до Естонії, але дозволяє скористатися всіма державними послугами. Це і приваблює український бізнес», – пояснив Галицьких.

Джерело: www.eurabota.ua