Безвізовий режим для українців до Європи вже реальність: прикордонники розповіли, як будуть працювати 11 червня

Українська влада вже у всю готуються до грандіозної події – набуття безвізового режиму. Так, прикордонники вже розробили стратегію роботи на перший час після лібералізації візової політики між ЄС та Україною.

Робота прикордонників був скоординована в ході робочої наради, що відбулася 24 травня за участю Президента України Петра Порошенка.

Granitsa1_RNL1

Так, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко розповів про заходи по посиленню безпеки, після введення безвізового режиму для Українців до Європи.

Повідомляється, що в перший день роботи безвиза на пунктах митного контролю на кордонах ЄС будуть збільшені вбрання і зміни співробітників Прикордонної служби України.

Крім того, українським фахівцям допомагатимуть їх колеги з прикордонного агентства ЄС – Frontex. Європейські прикордонники прийдуть на підмогу українців у період з 10 по 12 червня включно. Спільне патрулювання здійснюватиметься на 12 основних пропускних пунктах. Зосередження фахівців, на думку української прикордонної служби, повинно дати можливість спрогнозувати і ліквідувати всі ризики.

Нагадаємо, що про деталі та особливості введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом, ви можете дізнатися ТУТ.

Крім того, Назаренко повідомив, що в даний момент всі пропускні пункти на ділянках кордону з ЄС обладнуються спеціальними засобами біометричного контролю. Відзначимо, що дані українських прикордонників будуть об’єднані з даними мережі Інтерполу.

Читайте також:

1.Свіжі новини: безвиз буде доступний тільки для тих, хто має гроші

 

2.Біометричний паспорт: новини говорять про те, що його отримали 3 мільйони українців

3.Безвиз для України став реальністю: в Європарламенті відбулося історичне підписання Угоди

 

 

4.Новини про Україну сьогодні говорять лише про те, що країна увійде в Шенгенську зону

5.Україна отримала безвізовий режим, яким зможе користуватися не відразу