Термінові новини дня: у Чехії спрощують процес видачі віз українцям

У Сенаті Чеської Республіки незабаром розглянуть законопроект, який передбачає запровадження спрощеної системи видачі робочих та студентських віз для вихідців з інших країн, в першу чергу українців.

Термінові новини полягають в тому, щоб держава укладе договори з зовнішніми агентствами, які і будуть оформляти документи для студентів і робітників з-за кордону.

visa-400x225

Подібна ідея вже зустріла схвалення в Торговій палаті Чехії. Так, її представники давно заявляли, що в Чехії категорично не вистачає робочої сили. Станом на сьогоднішній момент, на підприємствах і виробництвах по всій країні зафіксований дефіцит претендентів на вакансії, який оцінює як мінімум в 150 тисяч чоловік.

З-за того, що в Чехії просто нікому працювати, багато місцеві підприємства змушені відмовлятися від вигідних замовлень і втрачати великі прибутки.

Про те, які документи потрібні для отримання робочої візи в Чехію, ми розповідали в ЦІЙ статті.

У сформованих обставинах, чеські роботодавці вже не одноразово просили уряд спростити процес оформлення робочих та студентських віз. Мова, в першу чергу, йде про українців, яких у Чехії з кожним роком цінують більше і більше.

Нагадаємо, що раніше спеціальні агентства були уповноважені займатися оформленням туристичних віз, після чого термін отримання документа скоротився до 3-5 днів.

Аналогічні послуги сторонні агентства можуть надавати і тим, хто хоче отримати робочу або студентську візу. Введення даної системи не тільки прискорить терміни отримання віз, але і розвантажить посольства Чехії в різних країнах, які зараз працюють на межі можливостей.

Зазначимо, що агентства не будуть брати участь у прийнятті рішень про те, кому видавати візи, а лише займуться безпосереднім оформленням і видачею документів.

Читайте також:

1.Робота для студентів за кордоном як найкращий спосіб працювати і подорожувати

2.Робота вахтою для жінок в Європі

3.Робота в Німеччині для українців вакансії 2017 році, будівельникам на замітку

4.Робота в Польщі, вакансії і особливості працевлаштування безпосередньо у 2017 році

5.Основні принципи пошуку роботи закордоном