Збільшилися суми, необхідні для імміграції в Канаду

В цьому році, щоб іммігрувати в Канаду, необхідно мати більше грошей, ніж в минулому році.

Уряд Канади прийняв рішення про збільшення суми грошових коштів, які повинен мати при собі кожен, хто іммігрує в країну, користуючись системою Express Entry (Proof of funds). Зміна стосується програм Federal Skilled Worker Class і Federal Skilled Trades Class. Всі кандидати, які подали заявки за відповідними програмами, повинні оновити свої профілі, в яких вказати грошові суми, згідно з новими вимогами.

Очевидно, що незначне збільшення необхідної мінімальної суми для переїзду на постійне місце проживання, пов’язане з інфляцією. У 2018 році в Канаді зафіксовано значне підвищення цін на продукти, товари і послуги. На перших порах, щоб без особливих проблем пройти процес адаптації, необхідно мати при собі трохи більше грошей. На пошук роботи, відповідного житла, школи для дітей потрібно декілька місяців.

Для тих кандидатів, які подають заявку на роботу за програмою Canadian Experience Class, не потрібно доводити наявність грошових коштів. Однак, якщо кандидату, який подав заявку за цією програмою, від канадської міграційної служби прийшло запрошення на постійне проживання через програму Federal Skilled Worker Class, то він повинен буде надати підтвердження наявності необхідних мінімальних грошових коштів.

Наприклад, якщо сім’я складається з трьох осіб – тато, мама і дитина, то сума, необхідна для того, щоб мати можливість іммігрувати в Канаду, повинна становити 19 390 канадських доларів. Різниця в порівнянні з минулим роком становить 298 доларів.

В середньому, мінімальні суми для переїзду в Канаду для кожної категорії, збільшилися на півтора відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Канада за рівнем демократії знаходиться на шостому місці в щорічному рейтингу Democracy Index, який складається експертами Economist Intelligence Unit.