Німеччина вислала 52 грузинських громадян, які порушили правила безвізового режиму

Влада ФРН минулого тижня, 21 березня, вислали з країни громадян з Грузії, які порушили правила безвізового режиму. Вони були відправлені спеціальним авіарейсом в Тбілісі.

Депортация грузин из Германии

Порушники можуть бути внесені так звані «чорні списки», в які записують тих, кого не хочуть бачити на території Європейського союзу.

Це вже другий інцидент, що стався за лютий-березень цього року з грузинськими громадянами. Близько місяця тому з аналогічної причини з Німеччини були примусово вивезені 65 громадян Грузії. Імміграційні влади Німеччини планують у квітні вислати ще одну групу грузинів, які не до кінця зрозуміли чи не хотіли зрозуміти правила безвізового режиму. Також нещодавно 15 громадян Грузії були видворені з Австрії.

Рік як діє безвізовий режим між Грузією та Європейським союзом. За біометричними паспортами протягом півроку не більше ніж на 90 днів без віз подорожувати країнами ЄС. Але, очевидно, грузини хочуть скористатися цією можливістю зовсім для інших цілей, аж ніяк не для туристичних поїздок, а, швидше за все, для нелегального працевлаштування. Якщо порушити правила, то загроза депортації і внесення у списки небажаних відвідувачів з подальшою забороною в’їзду в ЄС гарантовані.

Джерело: www.eurabota.ua