Німеччина готова виплатити депортованим громадянам Грузії грошові компенсації

Поки влада Грузії намагаються знайти вихід зі сформованої ситуацією нелегального перебування грузинів на території Німеччини, уряд Німеччини пропонує нелегалів з Грузії грошові компенсації взамін на їх повернення на батьківщину.

нелегалы из Грузии

За даними німецької газети presse-augsburg влади Німеччини згодні заплатити грузинам за 3 тисячі євро за їх повернення в Грузію. Можливість на отримання грошової компенсації, мають лише ті громадяни, які приїхали в Німеччину до 27 березня 2017 року, тобто до введення безвізового режиму між Німеччиною і Грузією.

Грузинські власті посилили правила порушення безвізового режиму, тепер при депортації громадян Грузії всі витрати пов’язані з депортацією будуть покладатися тільки на депортованого, а не на країну, як було раніше. Міністерство закордонних справ Грузії, закликав грузинів не втрачати можливості отримання грошей компенсацій.

В майбутньому Грузинські влада посилить також законодавство про зміну прізвища, тому, що багато грузинів при відмові статусу біженця, беруть прізвище свого родича і знову подають документи, але вже з прізвища родича.

Нещодавно з Німеччини були депортовані громадяни Грузії, яким відмовили про статус біженця.

Джерело: eurabota.ua