Німеччина продовжує приймати великі групи біженців

Перша група біженців, які зараз живуть у таборах в Лівії в найближчі тижні приїде до Німеччини. Уряд дав згоду на прийом групи, яка буде складатися з 300 мігрантів.

Беженцы из Ливии

Представник міністерства внутрішніх справ розповів виданню, що на сьогоднішній день підготовкою пов’язаної з організацією відправки людей займається Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR). Ця робота ще не закінчена і точні терміни не визначені, але в МВС розраховують, що перші мігранти повинні прибути в країну протягом весняних місяців.

Табори на території Лівії – не те місце, куди прагнуть біженці з багатьох країн, за твердженнями правозахисників люди відчувають в них значний психологічний тиск, не кажучи вже про погані умови життя, тому подорож в Німеччину для постійного проживання для них це подарунок згори.

Біженців планується приймати в межах квот за мігрантам, встановлених раніше урядом Німеччини, таке пояснення дали в міністерстві внутрішніх справ. Поряд з цим, Берлін виконує програму Євросоюзу, що передбачає прийом мігрантів, у яких немає перспектив повернутися на батьківщину.

Більше трьох тисяч осіб згідно даних МВС було прийнято Німеччиною за програмою Брюсселя за минулий 2017 рік.

Переважна більшість з них – вихідці з Сирії, які прибули з території Туреччини в рамках угоди Анкари з Євросоюзом.

Джерело: www.eurabota.ua