Євросоюз готується ввести санкції проти Польщі

2018 рік обіцяє стати непростим для об’єднаної Європи. Так, Європейський Союз має намір вперше в історії ввести санкції проти країни-учасниці. Першою «щасливиці» стане Польща, політика уряду якої суперечить базовим європейським цінностям.

Европейский Союз намерен впервые в истории ввести санкции против ПольшиНапередодні Комітет парламенту ЄС прийняв рішення схвалити процедуру введення санкцій проти Польщі.

Так, члени комітету вирішили привести в дію статтю Договору про ЄС, яка ніколи раніше не застосовувалася.

Нагадаємо, що дана новина надійшла на тлі багатьох хороших. Так, у Польщі зафіксовано рекордне економічне зростання, який доводить, що країни Центральної та Східної Європи скоро наздоженуть за рівнем добробуту своїх західних сусідів.

Історичне рішення було прийнято європейським комітетом по свобод, юстиції і внутрішніх справ. Причиною накладення санкцій на Польщу є прийняття нею судової реформи, яка не передбачає свободи правосуддя в країні.

У зв’язку з грубим порушенням основних цінностей ЄС, Польща буде покарана. Подальша процедура введення санкційного режиму триватиме до літа цього року.

Джерело news.liga.net
30.01.2018