10 євро – додаткова оплата для в’їжджають в ЄС за безвизу

З 2020 року, українцям для того, щоб поїхати в подорож по країнах ЄС з біометричним паспортом, потрібно буде пройти спеціальну онлайн-перевірку і чекати відповідь з відмовою або дозволом протягом трьох діб.

Через два роки для громадян понад шістдесяти країн з якими Європейський Союз має безвізовий режим, правила в’їзду в Шенгенську зону з великою часткою ймовірності можуть зміниться. В доповнення до існуючих умов потрібно буде ще попередньо зареєструватися в системі ETIAS (The European Travel Information and Authorization System), де треба буде вказати дані про себе. Попередню реєстрацію повинні будуть проходити люди у віці від 18 до 60 років.

European Travel Information and Authorization System

Щоб заповнити анкету потрібно буде заплатити 10 євро, очевидно, щоб компенсувати вкладені гроші в розробку цієї системи з бюджету Євросоюзу. «Такі рішення приймаються у зв’язку зі збільшенням кількості терористичних атак в країнах ЄС», – таку думку висловив член Комітету Європарламенту з питань громадянських свобод і правосуддя Майкл Боні сайту «Сьогодні».

Є багато вакансій для бажаючих поїхати попрацювати, скориставшись біометричним паспортом. Швидше за все, через два роки потрібно буде трохи доплатити за можливість поїхати в ЄС. Але вже сьогодні, скориставшись www.eurabota.ua можна знайти кращі вакансії і поїхати на роботу, маючи всі необхідні документи.