Стрімко розвивається IT-сектору німецької економіки не вистачає фахівців

У зв’язку з великою інтенсивністю розвитку цифрових технологій в Німеччині, незаповненими залишаються 55 тисяч вакансій.

нехватка IT-специалистов в Германии

Складність полягає в тому, що для цього сектора економіки потрібні висококваліфіковані фахівці, які мають відповідну освіту для висококваліфікованих працівників цієї сфери.

Ахім Берг – голова союзу цифрових компаній Bitkom, 14 лютого оприлюднив дані, які показують, що в минулому 2017 році IT-галузь надала 45 тисяч нових робочих місць і цей результат є найвищим, враховуючи попередню історію цього сектора економіки Німеччини. Експерт прогнозує, що в цьому році очікують створення ще 42 000 нових робочих місць, як повідомляє інформаційне агентство dpa.

Завдяки стрімкому розвитку IT-галузь відчуває великий дефіцит кадрів. Керівник Bitkom говорить про те, що на сьогоднішній день ця сектор має 55 тисяч незаповнений місць. Він упевнений, що для вирішення проблеми нестачі кадрів потрібна спільна робота підприємців і політиків.

На думку Берга, один з ефективних методів подолання проблеми з кадрами – це пом’якшити нормативно-регулятивні норми і законодавства дляактивного залучення іноземних IT -фахівців. У Німеччині потрібно кардинально змінити систему освіти і посилити роль жінок в цій галузі, – вважає експерт.