Норвезьких роботодавців змусять вивчити польську мову

Норвезькі політики у співпраці з профспілками в будівельній галузі (BNL) підготували проект, який спрямований на інтеграцію норвезьких та іноземних співробітників. Основне завдання проекту – організувати курси польської мови, які почнуться восени цього року.

Курсы польского языка фото

Питання про непорозуміння та конфлікти в сфері будівництва давно проявляється в публічних дебатах у Норвегії – адже норвезькі політики та профспілки вирішили вжити заходів для запобігання цій ситуації. Всі згодні з тим, що якщо співробітники зможуть спілкуватися без проблем, це позитивно позначиться на роботі і, в кінцевому рахунок, на норвезькій економіці.

– Іноземні співробітники дуже важливі для нас, без них половина доріг і будівель, які ми можемо бачити у кожній частині країни, не буде створена. Ми вважаємо, що для того, щоб всі жили краще, треба дізнатися щось один про одного. Звідси й ідея мовних курсів, на яких будуть представлені елементи культури, – говорить Рун Йохансен з BNL.

– Ми не хочемо дискримінувати інші країни, ми просто не можемо організувати відповідні умови на даний момент, щоб пропонувати навчання на всіх мовах. Ми почнемо з польської мови, але з часом можна буде ввести більше мов, – пояснює Йохансен.

Заняття будуть проводиться раз в тиждень і будуть обов’язковими для всіх норвежців, які працюють у компаніях, де більшість співробітників – поляки. Вартість курсу буде оплачуватися роботодавцем – у розмірі 80 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua