Україна стала важливою частиною загальноєвропейського ринку праці

Трудова міграція українців має багато аспектів, одним з яких є той факт, що Україна – частина єдиного європейського ринку праці.

Досить несподівану заяву зробив відомий український політичний консультант Олег Медведєв. На його думку, крім усього іншого, наприклад, працевлаштовуватися в Польщі українці їдуть не тільки тому, що більше платять. Основна причина – Україна стала важливою частиною єдиного європейського ринку праці.

Також експерт зауважив, що не згоден з оцінкою кількості трудових мігрантів у 8 мільйонів чоловік, яку оприлюднив міністр соціальної політики України Андрій Рева. «Пану Реві властиво помилятися. Я переконаний, що 8 мільйонів – це завищена цифра, абсолютно політично спекулятивна», – підкреслив О. Медведєв.

Щодо великої кількості українців в Польщі експерт не сумнівається, що «українці їдуть до Польщі не тому, що в Польщі все супер добре, а тому що, оскільки поляки вже члени ЄС, а ми тільки стукаємо в двері, у них більше можливостей їхати далі. Мільйони поляків поїхали працювати в Німеччину, Британію і так далі».

Також, ще один відомий український політичний експерт Олександр Солонтай поділився думкою, що «одна з головних проблем економіки України на сьогоднішньому етапі в тому, що гроші, зароблені за кордоном українцями, тут не інвестуються».

Наші співгромадяни, які вже роками працюють в інших країнах, все більше схиляються до того, щоб не жити на дві країни, а вивозити сім’ї туди, де вони живуть і працюють.

Ґрунтуючись на результатах різних соціологічних досліджень, А. Солонтай наголосив, що «число людей, які хочуть забрати сім’ю, починає рости, а кількість тих, хто думає заробити за кордоном і відкрити в Україні свій бізнес зменшується. І це основна причина, чому українська економіка не росте».

Нагадаємо, за даними Федерального статистичного відомства Німеччини, в 2017 році від українських фахівців було оформлено 1 431 заявок на підтвердження кваліфікації.

Джерело: news.eurabota.ua

04.01.2019