Робота в Німеччині по польській візі

Українці прагнуть працювати за кордоном. Заробітна плата в різних країнах Європейського союзу відрізняється. Хочеться працювати там, де більше платять, але отримати дозвіл на працевлаштування у країнах Європи не завжди вдається. Українцям найлегше отримати польське дозвіл. Багато хто цікавиться, наскільки законна робота у Німеччині за Польської робочої візи? При дотриманні певних умов це законно.

работа в Германии по Польской визе

Читайте статтю і ви дізнаєтеся, які додаткові дозволи необхідно отримати для легального працевлаштування в Німеччині з роздільною здатністю виданих Польщею, як довго дозволено працювати, які фірми мають право направляти працівників у відрядження.

Працевлаштування у ФРН по польській візі дозволено чи ні

Закони, що регулюють офіційне працевлаштування мігрантів в Європейському Союзі і Шенгенської зони передбачають право власників віз категорії D на роботу на території, що видала дозвіл країни. Здавалося б, питання вичерпано, але на великі корпорації мають філії в багатьох країнах заборона не поширюється.

Чи можна легально працювати в Німеччині з Польської робочої візи? В окремих випадках, такий варіант можливий.

Умови працевлаштування у ФРН

Робота в Німеччині для українців з Польської робочої візи можлива, якщо дотримана процедура.

Необхідно:
  1. Укласти трудовий договір з керівником польської фірми має у ФРН філії або контракти про надання послуг з німецькими компаніями.
  2. Легальне працевлаштування в Польщі неможливо без дозволу Національної візи або Воєводської або дозволу, отриманого на підставі Карти побиту.
  3. Після року роботи співробітник може надавати послуги, у відрядженні працюючи в Німеччині з Польською робочою візою і додатковим дозволом.
  4. Роботодавець реєструє співробітника іноземця в Посольстві ФРН і подає прохання на оформлення для нього дозволу Van-der-Elst-Visa, але робочий особисто подає документи.
  5. Маючи на руках спеціальний дозвіл, працівник з Національною візою D 05 Польщі має право три місяці на півроку вказувати послуги у ФРН.

Більше трьох місяців працювати заборонено, але є винятки з правил — Польський лізинг за формою А1. Відкрита у Польщі компанія виступає в ролі посередника для залучення працівників для виконання тимчасових робіт на території іншої країни ЄС, на підставі договору про співпрацю з конкретної німецькою фірмою.

Володарі польської Воєводської візи D 07 мають право працювати у відрядженні 6 місяців до півроку, але продовження терміну проводиться в 2 етапи. Коли тримісячний термін закінчується, працівник повертається до Польщі і отримує новий пакет документів на відрядження дають право працювати у ФРН ще три місяці.

Умови працевлаштування в Німеччині власників карти побиту аналогічні тим, хто має Воєводське дозвіл.

Будьте уважні, якщо вам пропонують роботу в Німеччині, з Польської робочої візи, зверніть увагу на терміни. Якщо обіцяють тривалий працевлаштування відразу ж після прибуття в це підозріле шахрайська схема.

Порушення строків перебування у відрядженні призводить до штрафу, закриття компанії, депортації іноземного працівника з забороною перетину кордонів ЄС та країн Шенгену на п’ять років.

Що являє собою дозвіл Ван Дер Эльста

Документ, що дозволяє працевлаштування в конкретній країні Єврозони за візою, виданою в іншій країні ЄС, носить назву — Van-der-Elst-Visa.

Дозвіл визнають не у всіх країнах ЄС. В Італії потрібна італійська віза.

Як відкрити візу Ван Дер Эльста

Як зазначалося раніше, для легального працевлаштування у відрядженні на території Німеччини потрібна віза Ван Дер Эльста. Розглянемо як її отримати?

Видає дозволи на посольство ФРН у Варшаві. Співробітник іноземець особисто подає пакет документів.

Необхідні:
  1. Дві заповнені німецькою мовою анкети з датою та підписом працівника. Бланки скачують на сайті Посольства ФРН.
  2. Оригінал закордонного паспорта працівника. Термін дії понад шести місяців.
  3. Дійсна Польська робоча віза термін дії повинен перевищувати строк закінчення запитуваної дозволу Ван Дер Елста.
  4. 1 фото.
  5. Трудовий контракт з польським працедавцем.
  6. Підтвердження наявності філії у ФРН для великих корпорацій або договору про співпрацю німецької та польської фірми.
  7. Заява роботодавця про те, що він має намір відправити працівника у відрядження. З вказівкою реквізитів компанії, місця, строків, виду послуг.
  8. Поліс страхування працівника (А1 + карта EKUZ).

Співробітники посольства можуть запросити додаткові документи.

Для прийняття рішень по надійшли запитам досить 14-21 днів або трохи більше, якщо заявок багато.

Відмітка про наявність дозволу ставитися в закордонний паспорт співробітника іноземця.

Вартість візи Ван Дер Эльста становить – 75 євро (консульський збір), переклад та інші послуги оплачуються додатково.

Підіб’ємо підсумки

Робота в Німеччині з Польської робочої візи категорії D в 2017 році і будемо сподіватися в наступні роки, цілком можлива, але необхідно дотримуватися кілька умов.

Для надання послуг у відрядженні працівник повинен додатково оформити дозвіл Ван Дер Эльста. На території ФРН співробітник може працювати у філіях польської фірми, в якій він офіційно працевлаштований або сторонньої компанії, з якою польська фірма уклала договір про співпрацю.

Строки перебування у відрядженні:

  • по візі D05 Національній 3 місяці на півроку;
  • за D07 Воєводської можна працювати два терміни за три місяці.

Дотримання правил використання дозволить вам тривалий час працювати в Єврозоні.